• NL
Gepubliceerd: 29-02-2024, laatst gewijzigd: 04-03-2024

Opening centraal monitoringscentrum

Op donderdag 29 februari is het centraal monitoringscentrum van Noordwest feestelijk geopend. Hier komen alle thuismonitoringsgegevens binnen van patiënten die onder behandeling zijn in het ziekenhuis. De gegevens worden vervolgens beoordeeld door een vast team van verpleegkundigen. “Slimme monitoring is een belangrijk onderdeel van de digitale transformatie die nodig is om de zorg toegankelijk te houden. Het is goed om te zien dat steeds meer vakgroepen binnen Noordwest en de zorgpartners in de regio hiermee aan de slag gaan”, vertelt Jurgen Sernee, lid van de raad van bestuur. Het centraal monitoringscentrum bevindt zich op huisnummer 022, vlakbij ingang Metiusgracht.

Regionale Zorg Service Centrale 
Het centraal monitoringscentrum is de opmaat voor de Regionale Zorg Service Centrale, waar straks digitale zorg en thuismonitoring in de regio zullen samenkomen. Dit initiatief wordt ontwikkeld vanuit het Regioplatform Noord-Holland Noord; een samenwerking tussen Noordwest, huisartsen, Dijklander Ziekenhuis, Zaans Medisch Centrum en verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg.

Thuismonitoring
Noordwest biedt thuismonitoring aan voor de zorgpaden IBD, atriumfibrilleren en hartfalen. Inmiddels zijn er zo’n 700 trajecten gestart om voor zo'n 500 patiënten thuis de gezondheid te monitoren. Gegevens van thuismonitoring die binnenkomen bij het centraal monitoringscentrum worden beoordeeld door een vast team van verpleegkundigen. Als de waarden/meldingen afwijken van de vooraf bepaalde criteria, dan neemt de zorgverlener zo nodig contact op met de patiënt. Hierin is nauwe samenwerking met de (verpleegkundig) specialisten en artsen van de vakgroepen die thuismonitoring inzetten. Het centraal monitoringscentrum zal zowel patiënten in Den Helder als Alkmaar monitoren.

Contact
Neem voor meer informatie over thuismonitoring binnen Noordwest contact op met productowner Rianne Schreuder via: re.schreuder@nwz.nl.

Foto: het team van het centraal monitoringscentrum bij het dashboard van de thuismonitoring. 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws