• NL
Gepubliceerd: 05-04-2024, laatst gewijzigd: 05-04-2024

Bert Hilverda nieuw lid raad van toezicht Noordwest Ziekenhuisgroep

Per 1 april 2024 is Bert Hilverda (1965) benoemd tot lid van de raad van toezicht van Noordwest Ziekenhuisgroep. Hij zal binnen de raad Dagmar Enklaar opvolgen van wie in mei 2024 de zittingstermijn afloopt.

Achtergrond
Na zijn studie accountancy is Bert Hilverda in 1987 begonnen bij Ernst & Young. Hij was van 1998 tot medio 2022 partner en extern accountant in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Daarnaast is hij 7 jaar voorzitter van de Health Care & Life Science Industry group en 5 jaar Risk Leader van EY Nederland geweest. Momenteel is hij toezichthouder en zelfstandig bedrijfsadviseur.

Benoemingsprocedure
De raad van toezicht ziet in Bert Hilverda een stevige en doortastende toezichthouder die met zijn kritische en analytische blik en uitgebreide netwerk de raad verder zal versterken. De werving heeft via een openbare procedure plaatsgevonden. Hierbij is de raad van bestuur betrokken geweest. Onderdeel van de benoemingsprocedure voor leden van de raad van toezicht is ook het inwinnen van advies bij de ondernemingsraad, cliëntenraad, verpleegkundige adviesraad en het bestuur van de medische staf. Ook zij hebben positief geadviseerd over de benoeming

Succesvolle samenwerking
De raad van toezicht kijkt uit naar een succesvolle samenwerking met Bert Hilverda en wenst hem veel succes in deze rol bij Noordwest.

Jan Rauwerda
voorzitter raad van toezicht

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws