• NL
Gepubliceerd: 01-11-2017, laatst gewijzigd: 10-10-2022

Noordwest kiest architect voor vernieuwbouw Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft een architect voor de vernieuwbouw in Alkmaar gecontracteerd. Het Rotterdamse architectenbureau De Jong Gortemaker Algra (dJGA) gaat de rol van architect vervullen voor de eerste fase van de vernieuwbouw.

Opdracht architect
De overeenkomst tussen Noordwest en dJGA omvat de eerste fase van de vernieuwbouw in Alkmaar. Deze fase richt zich op het ontwerp van operatiekamers, spoedeisende hulp, intensive care en het beddenhuis complexe zorg. In haar rol als architect is dJGA verantwoordelijk voor het integrale ontwerp. Dit betekent dat dJGA niet alleen het architectonische deel, maar ook het ontwerp van de installaties, het constructieve ontwerp en de landschapsarchitectuur voor haar rekening neemt.

Wie is dJGA?
Architect de Jong Gortemaker Algra (dJGA) in Rotterdam telt circa 50 medewerkers en is actief in de gezondheidszorg en het onderwijs. DJGA is een van de architectenbureaus in Nederland die zowel nationaal als internationaal veel ervaring heeft in het ontwerpen van zorgvastgoed. Bijna tweederde van de totale omzet is gerelateerd aan ziekenhuizen en zorginstellingen. Bekende ontwerpen voor ziekenhuizen zijn het Deventer Ziekenhuis, St Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein en het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn.

Renovatie Westerlicht
Eveneens onderdeel van de eerste bouwfase is de renovatie van het monumentale pand huize Westerlicht. Noordwest heeft vanwege het specifieke karakter van dit gebouw besloten een gespecialiseerde partij aan te trekken. De selectieprocedure hiervan loopt nog.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws