• NL
Gepubliceerd: 06-03-2018, laatst gewijzigd: 08-03-2018

Update: Druk op spoedeisende hulp en verpleegafdelingen Alkmaar voorbij

Update donderdag 8 maart, 11.00 uur
De situatie in Alkmaar is genormaliseerd. Er zijn op dit moment voldoende bedden beschikbaar om alle patiënten op te kunnen nemen. Het geplande operatieprogramma van vrijdag kan hierdoor gewoon doorgang vinden.

Mocht de drukte onverhoopt weer toenemen, dan kijken we opnieuw of maatregelen noodzakelijk zijn.

 

Oorspronkelijke bericht van 6 maart.

De druk op de spoedeisende hulp in Alkmaar is verder toegenomen. Naast de griepgolf ondervinden we momenteel extra druk op de spoedeisende hulp. We merken dat we veel patiënten zien van buiten de regio. De wachttijd op de spoedeisende hulp neemt daardoor enorm toe, tot een niet acceptabel niveau. We doen er hoe dan ook alles aan om sluiting van onze spoedeisende hulp te voorkomen.

Doorstroming

Om de doorstroom op de spoedeisende hulp te bevorderen hebben we intern afgesproken om kritisch naar de patiënten op de spoedeisende hulp te kijken: moeten patiënten acuut worden opgenomen en/of kunnen de patiënten eerder doorstromen naar de verpleegafdelingen? Dit vraagt de inzet van velen, maar is de enige manier om de spoedeisende hulp te ontlasten en de patiënten sneller de juiste zorg te verlenen.

Monitoring

Dagelijks wordt gemonitord hoe de situatie in het beddenhuis is en of er aanvullende maatregelen getroffen moeten worden. Lees meer over eerdere maatregelen die Noordwest deze week heeft moeten nemen. Lees het nieuwsbericht ‘Tijdelijk minder operaties op locatie Alkmaar vanwege griepgolf’

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws