• NL
Gepubliceerd: 20-09-2018, laatst gewijzigd: 20-09-2018

Neurochirurgen gaan in Den Helder opereren

De vakgroep Neurochirurgie van Noordwest Ziekenhuisgroep gaat vanaf oktober 2018 ook operaties uitvoeren in het ziekenhuis in Den Helder. Het betreft patiënten met een rughernia of een vernauwing aan het wervelkanaal van de onderrug. De neurochirurgen van Noordwest starten met een dagdeel in de week. Het is de bedoeling om dit op termijn verder uit te breiden.

Sneller
De neurochirurgen gaan patiënten in Den Helder opereren waarbij het gaat om zogeheten laag complexe zorg. Neurochirurg B. Idema: ‘Het gaat hier om een verder gezonde patiënt, die geen ernstige andere aandoeningen heeft. Deze patiënten kunnen we prima in Den Helder opereren. De wachttijden voor dit soort operaties lopen in Alkmaar op door een gebrek aan OK-capaciteit. De patiënt kan nu sneller geopereerd worden binnen Noordwest. Voor de meer complexe operaties blijft de patiënt op Alkmaar aangewezen.’

Dichtbij
De operaties in Den Helder passen bij het uitgangsprincipe van Noordwest: dichtbij als het kan en verder weg als dat nodig is. Sinds ruim 3 jaar zien de neurochirurgen patiënten op de polikliniek in Den Helder, maar er werd nog niet geopereerd. De neurochirurgen opereren in de ziekenhuislocaties van Noordwest, maar ook in Purmerend en Hoorn.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws