• NL
Gepubliceerd: 06-11-2018, laatst gewijzigd: 06-11-2018

Noordwest en Luscii starten pilot Telemonitoring

Binnen het Hart-longcentrum van Noordwest Ziekenhuisgroep starten we met een pilot Telemonitoring. Telemonitoring is ‘het op afstand volgen van patiënten’, waarbij zij onder directe controle van de medisch specialist of verpleegkundige specialist staan, maar niet naar de polikliniek in het ziekenhuis hoeven te komen. In de pilotfase nodigen we 25 patiënten met hartfalen en 25 patiënten met COPD uit om deel te nemen aan dit project voor de duur van 6 maanden. De pilot is een samenwerking tussen Noordwest Ziekenhuisgroep en Luscii, de ziekenhuistak van Focus Cura.

Ondertekening
Vandaag ondertekenden Floor Haak, lid raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep en Daan Dohmen, oprichter van Luscii, het contract voor Telemonitoring. ‘Het mooie van dit project is dat het een zeer patiëntvriendelijke en toekomstgerichte manier van zorgverlenen is. Kwalitatief hoge zorg op de juiste plek’ aldus Floor Haak.

Op de foto vlnr: Jan van Ramshorst (cardioloog), Victor Umans (cardioloog), op het scherm Daan Dohmen (oprichter Lucsii), Floor Haak (raad van bestuur) en Wendy Burgersdijk (longarts).

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws