• NL
Gepubliceerd: 15-01-2019, laatst gewijzigd: 15-01-2019

Update ICT-storing: probleem opgelost

Update 14:00 uur

Het ICT-probleem is opgelost. Dat betekent dat alle afdelingen weer open zijn en de werkzaamheden zijn hervat. Er wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Afspraken vandaag en morgen
Heeft u vanmiddag of morgen een afspraak, dan gaat deze gewoon door. Ook de spoedeisende hulp is weer open.

Operatieprogramma
Het operatieprogramma wordt weer opgestart. Patiënten waarbij de operatie is afgezegd of de afspraak op de polikliniek niet is doorgegaan worden zo snel mogelijk gebeld om een nieuwe afspraak te maken.

We begrijpen dat  het ICT-probleem van vanmorgen ontzettend vervelend is voor onze patiënten. De veiligheid van patiënten staat bij ons altijd voorop en is ook vandaag niet in het geding geweest. Patiënten die hier in het ziekenhuis liggen hebben tijdens de storing alle zorg gekregen die ze nodig hebben.

---------

Update 12:30 uur

Update ICT-storing: programma poliklinieken hervat
Er is een tijdelijke oplossing gevonden waardoor de poliklinieken voor de rest van de dag weer open en telefonisch bereikbaar zijn. Heeft u vanmiddag een afspraak? Dan gaat die in principe door. Als uw afspraak toch niet door kan gaan wordt u hierover gebeld.  

We zijn aan het onderzoeken of de tijdelijke oplossing ook gebruikt kan worden voor de andere onderdelen van het ziekenhuis, zoals op de spoedeisende hulp. Daarmee hopen we dat ook de spoedeisende hulp  zo snel mogelijk weer op volle kracht kan draaien en dat we het geplande operatieprogramma weer kunnen hervatten.

We begrijpen dat  het ICT-probleem van vanmorgen ontzettend vervelend is voor patiënten. De veiligheid van patiënten staat bij ons altijd voorop en is ook vandaag niet in het geding geweest. Patiënten die hier in het ziekenhuis liggen hebben tijdens de storing alle zorg gekregen die ze nodig hebben.

Houd de berichtgeving hierover in de gaten.  

--------

Update 09:48 uur

Er wordt nog steeds hard gewerkt aan een oplossing.

Spoedeisende hulp
We adviseren patiënten bij spoed niet zelf naar de spoedeisende hulp te komen. U kunt terecht bij omliggende ziekenhuizen.

Geplande operaties
Op dit moment wordt het operatieprogramma bekeken. Patiënten waarbij de operatie wordt uitgesteld worden telefonisch door Noordwest hierover geïnformeerd.

Uitzonderingen
Op de afdeling radiotherapie kan een deel van afspraken doorgaan. Wij adviseren patiënten die een afspraak hebben bij radiotherapie om contact op te nemen met de afdeling voordat zij naar het ziekenhuis gaan. Het priklab is geopend.

-----------

Oorspronkelijk bericht 08:30 uur

Afspraken afgelast vanwege grote ICT-storing

Noordwest heeft op dit moment te maken met een grote ICT-storing. We weten niet hoe lang dit gaat duren. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Afspraken gaan voorlopig niet door
De geplande afspraken en operaties op alle locaties kunnen voorlopig niet doorgaan.
Dit gaat om:
- poliklinieken
- medisch ondersteunende afdelingen zoals radiologie en nucleaire geneeskunde
- alle geplande operaties

Afspraken van patiënten kunnen we niet meer afzeggen, omdat we geen beschikking hebben over de contactgegevens van patiënten. Wij kijken in de loop van de dag of we de afspraken weer kunnen hervatten. Op deze website houden wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Wij begrijpen dat dit heel vervelend is voor de patienten die het betreft en we werken dan ook met man en macht aan een oplossing.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws