• NL

Bij alle locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep kunt u parkeren.


Locatie Alkmaar


Op en rond het ziekenhuisterrein van locatie Alkmaar kan het vinden van een parkeerplaats lastig zijn. Daarom adviseren wij u om, wanneer mogelijk, op een andere manier naar het ziekenhuis te komen:

  • het ziekenhuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer  
  • er is voldoende plek om uw fiets te stallen
  • vraag of iemand u voor de ingang van het ziekenhuis kan afzetten. Dit is mogelijk bij alle ingangen van het ziekenhuis. Binnen 30 minuten kunt u het terrein gratis uitrijden


Parkeren - aanbevolen plaatsen
De parkeergelegenheid op het eigen terrein van het ziekenhuis is beperkt. De plaatsen op het terrein zijn in de eerste plaats bedoeld voor patiënten en bezoekers die slecht ter been zijn. Voor overige bezoekers bevelen wij de volgende parkeerplaatsen aan:

Aanbevolen  Aantal auto's Parkeerduur  Tarief
Singelgarage Kennemersingel 400  onbepaald  meer informatie over de parkeertarieven van de Gemeente Alkmaar: www.alkmaar.nl
Parkeerplaatsen Harddraverslaan 140  max. 3 uur meer informatie over de parkeertarieven van de Gemeente Alkmaar: www.alkmaar.nl

let op: een deel van dit parkeerterrein is bestemd voor vergunninghouders bewoners
Parkeerterrein Koning Willem-Alexanderlaan
(voorheen Sportlaan)
  onbepaald meer informatie over de parkeertarieven van de Gemeente Alkmaar: www.alkmaar.nlParkeren op terrein ziekenhuis

Tarieven parkeerterreinen Noordwest locatie Alkmaar
De parkeertarieven op de parkeerterreinen van Noordwest locatie Alkmaar zijn gelijk aan de tarieven die de gemeente Alkmaar hanteert.

Terrein Aantal auto's Duur Tarief
Parkeergarage hoofdingang

maximale doorrijhoogte is 1.85 meter
170 onbepaald

07:00 - 20:00 uur: €1,99 per uur

20:00 - 07:00 uur: €1,99 per uur,
maximaal €2,80 per nacht (ma t/m vrij), €6,30 per nacht (zat + zon)

Parkeerterrein P3 - P6

let op: de straat Metiusgracht is geen onderdeel van dit parkeerterrein
172 onbepaald

07:00 - 20:00 uur: €1,99 per uur

20:00 - 07:00 uur: €1,99 per uur,
maximaal €2,80 per nacht (ma t/m vrij), €6,30 per nacht (zat + zon)

Parkeerterrein Wilhelminalaan
revalidatie en dialyse-afdeling (P2)

 33 onbepaald

07:00 - 20:00 uur: €1,99 per uur

20:00 - 07:00 uur: €1,99 per uur,
maximaal €2,80 per nacht (ma t/m vrij), €6,30 per nacht (zat + zon)

Parkeerterrein (P1)

 58 onbepaald

07:00 - 20:00 uur: €1,99 per uur

20:00 - 07:00 uur: €1,99 per uur,
maximaal €2,780 per nacht (ma t/m vrij), €6,30 per nacht (zat + zon)


Let op: vergunningsgebied in Alkmaar
De gemeente Alkmaar heeft per 1 oktober 2019 een vergunningsgebied ingesteld rondom het ziekenhuis. Dit wordt met borden aangegeven.

Parkeerautomaten
Alle parkeerautomaten zijn uitgerust om te kunnen betalen met uw bankpas. Er zijn 2 betaalautomaten waar u contant kunt betalen. Deze zijn geplaatst in de hal bij de hoofdingang en in de hal bij ingang Metiusgracht. Het maximale dagtarief bedraagt € 17,00 (2022).

Uitrijtijd
Na het betalen van uw kaartje bij de betaalautomaat, heeft u 30 minuten de tijd om uit te rijden van het parkeerterrein.

Mindervaliden
Voor bezoekers met een gehandicaptenparkeerkaart is op de begane grond van de parkeergarage Wilhelminalaan een aantal plaatsen gereserveerd. Zo ook bij de ingang aan de Metiusgracht. U betaalt het normale parkeertarief. 

Radiotherapie
De afdeling radiotherapie heeft een eigen ingang en parkeermogelijkheid, bekijk de plattegrond. U kunt contactloos met uw bankpas betalen bij de slagboom tijdens uw vertrek.

Parkeren in de avonduren voor symposium of patiënteninformatiebijeenkomst
In de avonduren zijn er regelmatig bijeenkomsten in de Pieter van Foreestzaal of de lounge. Dit kan een symposium of een patiënteninformatiebijeenkomst zijn. De deur bij de receptie ingang Metiusgracht sluit om 21:00 uur. Daarom kunt u uw auto het beste parkeren in de parkeergarage bij de hoofdingang. Als deze garage vol is, kunt u parkeren in de Singelgarage aan het begin van de straat richting het ziekenhuis.

Kentekenherkenning 
Het parkeersysteem werkt met kentekenherkenning. Bij het inrijden wordt uw kenteken gelezen. Na betaling zal bij uw vertrek de slagboom bij de uitgang automatisch voor u open gaan. Transactiegegevens worden 75 dagen in ons systeem bewaard.

Elektrisch opladen
Op dit moment zijn er geen mogelijkheden voor het opladen van elektrische auto’s bij Noordwest locaties. In Alkmaar kunt uw auto opladen bij een laadpunt aan de Harddraverslaan (t.h.v. de bushalte).

Per fiets
Uw fiets kunt u plaatsen in de daarvoor bestemde fietsenrekken.

Fietsenstalling  Aantal
fietsen 
Duur  Tarief 
Hoofdingang
voor elektrische (brom) fietsen zijn in deze stalling oplaadpunten beschikbaar
132 onbepaald gratis, bewaakte stalling
Metiusgracht 104 onbepaald gratis, onbewaakte stalling

 

Locatie Den Helder
 

Op dit moment vinden er veel bouwwerkzaamheden plaats op het terrein. Dit kan tijdelijk zorgen voor minder parkeerplaatsen. Daarom adviseren wij u om op tijd te komen voor uw afspraak.

Op het ziekenhuisterrein geldt een betaald parkerenregeling. De parkeerautomaten zijn uitgerust om te kunnen betalen met uw bankpas. Met contant geld betalen is niet mogelijk. U vindt de automaat op de begane grond in de centrale hal. Het parkeertarief bedraagt € 1,50 per uur (locatie Den Helder), tot een maximum van € 7,50 per dag (locatie Den Helder). Voor een kort bezoek - bijvoorbeeld halen en brengen - is het mogelijk, vanaf het moment dat het kaartje bij de slagboom is getrokken, binnen 20 minuten het terrein gratis te verlaten.

Uitrijtijd na betalen van uw kaartje
Na het betalen van uw kaartje bij de betaalautomaat, heeft u 30 minuten de tijd om uit te rijden van het parkeerterrein.

Parkeerplaatsen voor mindervaliden
Op het parkeerterrein van van locatie Den Helder vindt u aan de zijkant, ter hoogte van de ingang van het Spoedplein, 13 parkeerplaatsen voor mindervaliden. U betaalt het normale parkeertarief.  
De eerste 3 parkeerplaatsen zijn tussen 18:00 en 8:00 uur bestemd voor dienstdoende artsen. 

Bij de hoofdingang zijn 5 parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar. Met gebruik van een parkeerschijf kunt u hier maximaal 3 uur parkeren. Uiteraard moet u ook over een geldige gehandicaptenparkeerkaart beschikken. De gemeente Den Helder handhaaft hier het parkeerbeleid.

Kentekenherkenning 
Het parkeersysteem werkt met kentekenherkenning. Bij het inrijden wordt uw kenteken gelezen. Na betaling zal bij uw vertrek de slagboom bij de uitgang automatisch voor u open gaan. Transactiegegevens worden 28 dagen in ons systeem bewaard.

Wegenverkeerswet
Op het parkeerterrein is de Wegenverkeerswet van toepassing. Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder handhaaft deze wet. Een juist gebruik van de parkeergelegenheid is er een onderdeel van. Een automobilist van een foutief geparkeerde auto wordt daar met een flyer op geattendeerd.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Parkeren