• NL

U kunt in Noordwest Ziekenhuisgroep gebruik maken van verschillende voorzieningen. Hieronder een overzicht van onze services.


Apotheek

U kunt bij de Poliklinische Apotheek terecht voor medicijnen als u een recept van uw specialist heeft gekregen. Dit kan direct na uw bezoek aan de polikliniek, dagbehandeling, of na ontslag uit het ziekenhuis. De apotheek is gevestigd in het ziekenhuis zelf. Door de samenwerking met specialisten kunnen vragen of onduidelijkheden over de voorgeschreven medicijnen snel worden opgelost.

De apotheek is voor iedereen toegankelijk.

Eten en drinken


Gratis koffie en thee
Op de poliklinieken staan koffieautomaten. Tijdens uw bezoek kunt u gratis thee, koffie en gekoeld water krijgen.

Bezoekersrestaurant 
In de hal bij de hoofdingang is een winkel en het bezoekersrestaurant van Vermaat. Geniet van belegde broodjes, vruchtensappen en tussendoortjes. In Alkmaar kunt u ook vers bereide maaltijden krijgen. Sluit uw maaltijd af met een lekker ijsje of een kopje koffie of thee. De openingstijden zijn:

  • in Alkmaar: maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 19:30 uur (keuken open tot 19:00 uur), in het weekend en op feestdagen van 09:30  tot 19:30 uur (keuken open tot 19:00 uur), telefoonnummer: 072 - 515 5966
  • in Den Helder: maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:30 uur, in het weekend en op feestdagen van 11:30 tot 17:00 uur; telefoonnummer: 0223 - 69 6630


Mee-eten op de verpleegafdeling
Het bezoek van onze patiënten kan ook een warme maaltijd op de verpleegafdeling bestellen. Bij de receptie van het ziekenhuis zijn voor €7,50 diner-vouchers te koop. Lever de voucher in bij de voedingsassistent op de afdeling en maak een keuze maken voor een maaltijd en dessert.

Gastvrouwen

Onze gastvrouwen wijzen u op verzoek de weg en begeleiden u eventueel naar de afdeling of taxi. De gastvrouwen doen dit op vrijwillige basis.

Locatie Alkmaar
De gastvrouwen vindt u in de wachtruimte tegenover de receptie bij de hoofdingang. Ze zijn op werkdagen aanwezig van 9:00 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 16:00 uur.

Locatie Den Helder
De gastvrouwen vindt u bij de polikliniekingang. Ze zijn maandag t/m donderdag van 9:00 tot 15:30 uur aanwezig en op vrijdag van 9:00 tot 12:30 uur.

Op de andere locaties kunnen ook gastvrouwen aanwezig zijn om u de weg te wijzen.

Rolstoelen

Noordwest Ziekenhuisgroep is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn rolstoelen bij de ingangen beschikbaar, die u na inworp van een muntstuk kunt gebruiken.

Tolken

Wilt u via Noordwest Ziekenhuisgroep een tolk inschakelen, dan kan dat. Neem hiervoor 3 dagen voor uw afspraak (of liefst eerder) telefonisch contact op met de polikliniek waar u de afspraak heeft.

Doventolken

U kunt zelf regelen dat er een doventolk tijdens uw afspraak aanwezig is. U regelt dit via Tolknet.

Winkel

In de hal bij de hoofdingang vindt u de winkel. Hier kunt u onder andere terecht voor kaarten, kranten, bloemen en ballonnen. De openingstijden vindt u bij bezoekersrestaurant.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Onze service