• NL
 ziektebeeld
 specialisme
 folders
Geen folders gevonden.
 info

Liposuctie is het wegzuigen van een abnormale vetophoping. Zo’n vetophoping kan bijvoorbeeld in de onderkin, buik of op de heupen voorkomen. Maar ook in de bovenbenen, knieën of onderbenen. Als de huid niet soepel genoeg is of als u een sinaasappelhuid heeft, is liposuctie niet mogelijk. Wel kan de plastisch chirurg dan het vet wegsnijden (dermolipectomie). Een groot nadeel hiervan is dat er lange littekens achterblijven. Liposuctie is geen methode om af te vallen. Voor deze behandeling wordt u één of meerdere dagen opgenomen.

Hoe bereidt u zich voor op liposuctie?
Liposuctie vindt meestal onder algehele anesthesie (narcose) plaats. U heeft daarom een voorbereidend gesprek met een anesthesioloog. In overleg met de anesthesioloog kan het zijn dat u (tijdelijk) moet stoppen met bepaalde medicijnen als u die gebruikt.

Welk resultaat kunt u verwachten van liposuctie?
Met liposuctie kunnen we uw figuur verbeteren. Houdt u er echter rekening mee dat het soms moeilijk is om een symmetrisch resultaat te krijgen.

Wat kunt u verwachten na de liposuctie
U draagt 4 tot 6 weken na de liposuctie een elastisch korset, pantybroekje of elastische windsels. U kunt last hebben van pijnlijke bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een beurs gevoel. Voor de pijn kunt u paracetamol nemen. Het resultaat is vaak pas na maanden duidelijk.

Vergoeding van liposuctie
Omdat liposuctie wordt gezien als een cosmetische ingreep, moet u de behandeling meestal zelf betalen. U krijgt vooraf een overzicht van de kosten van de plastisch chirurg.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Liposuctie