• NL
 info

Een schildklier die niet goed werkt of schildklierkanker kunnen we behandelen met radioactief jodium. U wordt hiervoor meestal opgenomen op een speciale therapiekamer op de afdeling interne geneeskunde. Lees meer in de patiëntenfolder 'Schildklierbehandeling met radioactief jodium (klinisch)' en 'Schildkliercarcinoom behandeling met radioactief jodium (klinisch)'.
Bij lage doseringen kan de schildkliertherapie zonder ziekenhuisopname (poliklinisch) plaatsvinden. Meer informatie leest u in de patiëntenfolder 'Schildklierbehandeling met radioactief jodium (poliklinisch)'.

Hoe bereidt u zich voor op de schildklierbehandeling?
Voorafgaand aan de therapie wordt eerst een schildklieronderzoek uitgevoerd. Met de uitslagen van dit onderzoek kan de therapiedosis worden berekend. Aan de hand van de berekende dosis kan een inschatting worden gemaakt hoe lang u ongeveer op de therapiekamer moet blijven. Het werkelijke ontslagmoment wordt bepaald door metingen. Bekijk om u voor te bereiden het fotoverhaal van de schildkliertherapie.

Geef door als u zwanger bent of borstvoeding geeft
Het is belangrijk dat u van tevoren doorgeeft of u zwanger bent of borstvoeding geeft. Dit kan van invloed zijn op de voorbereiding en op het wel of niet doorgaan van het onderzoek.

>Fotoverhaal schildkliertherapie
>Algemene informatie over nucleaire geneeskunde

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Schildkliertherapie