• NL
 info

Onvoldoende kaakbot en toch een implantaat!

Voor een optimaal resultaat heeft u voldoende bot nodig om het implantaat in te plaatsen. Is er onvoldoende bot aanwezig, dan biedt een aparte operatie uitkomst. Hierbij brengen wij bot aan in uw kaak.

Kaak geschikt maken voor implantaten
Met pre-implantologie bedoelen we het geschikt maken van de kaak voor plaatsing van een implantaat. Uw kaakbot slinkt door verlies van uw eigen tanden. Soms is er daardoor niet genoeg bot voor een implantaat. Met bot uit uw eigen mond verbreden of verhogen we uw kaak. In een enkel geval gebruiken we bot uit de bekkenkam, dit is een operatie onder narcose.

Verschillende manieren
Het heeft de voorkeur eigen bot te gebruiken vooraf of tijdens het implanteren. Zo verloopt de genezing sneller en kunnen de implantaten sneller worden belast. Er zal dan een betere botkwaliteit aanwezig zijn. In sommige gevallen is een kunstbot de beste oplossing. Pre-implantologie is mogelijk op de onderstaande manieren:

  • Plaatsen van een implantaat in combinatie met het aanbrengen van bot
    Als we het implantaat niet volledig in het bot kunnen plaatsen, dan vullen we de kaak tijdens het plaatsen van de implantaten.
  • Botopbouw
    Als er veel kaakbot verloren is gegaan, dan is het verstandig eerst de kaak volledig op te bouwen alvorens een implantaat te plaatsen. Dit gebeurt met eigen bot uit het operatiegebied, bot uit de regio waar (voorheen) de verstandskies zat of met bot uit de bekkenkam. Meestal maken we ook gebruik van kunstbot.

  • Verhoging van de bodem van de neusbijholte (sinusbodemelevatie)
    In de bovenkaak achter het gebied van de hoektanden is soms onvoldoende kaakbot. Dit komt doordat kiezen niet meer aanwezig zijn, door het sterk slinken van de kaak en de luchthoudendheid van de neusbijholte. Om de bodem van de neusbijholte te verhogen, vult de kaakchirurg een deel van de neusbijholte met (kunst)bot. Daardoor is het plaatsen van implantaten in deze kaakdelen vaak wel mogelijk. Soms combineren we deze correctie met het plaatsen van implantaten.


Heeft u een pre-implantologie nodig, dan gaat de specialist met u in gesprek over de beste methode. Enkele maanden erna is uw kaak weer hersteld en klaar voor de plaatsing van het implantaat.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Pre-implantologie