• NL
 info

Het kan zijn dat u door een aandoening of een ongeval één of meerdere tanden en/of kiezen - inclusief de wortel(s) - heeft verloren. In overleg met uw tandarts en kaakchirurg kunnen ontbrekende tanden en/of kiezen worden vervangen met een implantaat. Uw kaakchirurg onderzoekt eerst of uw kaak geschikt is voor implantaten.

Wat is een implantaat?
Een implantaat is een kunstwortel van metaal (titanium) in de vorm van een schroef. Als de kunstwortel stevig in het kaakbot is vastgegroeid, kan een kroon, brug of een gebit (klikgebit) op het implantaat of meerdere implantaten worden geplaatst.

Aanbrengen van implantaten
Het plaatsen van een implantaat in het kaakbot is een kleine operatieve ingreep. Afhankelijk van de diagnose en de situatie in uw mond worden de implantaten meestal onder plaatselijke verdoving in het kaakbot geplaatst. De kaakchirurg maakt een opening in uw tandvlees en maakt het bot glad. Daarna boort hij gaatjes in het bot om ruimte te maken voor het implantaat. Vervolgens wordt het implantaat in het bot geschroefd en hecht de kaakchirurg de wond.

Eén of twee fasen
Bij een één-fase behandeling is het implantaat meteen zichtbaar in de mond. Bij een 2-fasen behandeling is hiervoor nog een tweede operatie nodig. Welke behandeling u krijgt hangt af van het soort implantaat en de plaats in de mond. Een twee-fasen behandeling is soms nodig om de genezing en het vastgroeien van het implantaat zo goed mogelijk te laten verlopen. Heeft u nog eigen tanden en/of kiezen? Dan komt de plaatsing heel precies. We maken daarbij gebruik van een boormal. De boormal wordt door uw tandarts of op onze afdeling gemaakt.

Lees meer informatie over:


Plaatsen van kronen
Vóórdat de tandvervanging (kroon, brug of prothese) kan worden geplaatst, moet het kaakbot ingroeien op het oppervlak van het tandimplantaat. Daardoor blijft het implantaat duurzaam en stevig verankerd. Het ingroeiproces duurt, afhankelijk van de omstandigheden, 4 tot 12 weken. Na de ingroeifase wordt de nieuwe tandkroon op het implantaat bevestigd.

Onvoldoende kaakbot?
Heeft u te weinig kaakbot om de implantaat op de plaatsen, dan lossen we dit op met een pre-implantologie-behandeling.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Implantologie