• NL
 info

Lichttherapie is een behandeling met ultraviolet licht (UV-licht). Er zijn twee soorten UV-licht: UVA en UVB. U zit of staat in een cabine met ultraviolet licht (A of B). Een aantal chronische huidziekten die veel voorkomen, kan goed worden behandeld met ultraviolet licht. Denkt u aan:

  • psoriasis
  • eczeem
  • lichen planus (ontstekingsreacties van de huid en slijmvliezen)
  • jeukende huidaandoeningen
  • zonneallergie

Behandeling met lichttherapie PUVA
PUVA is een combinatie van ultraviolet licht A (UVA) en het medicijn psoraleen (de ‘P’ in PUVA). UVA is een bestanddeel van natuurlijk zonlicht. Het dringt vrij diep in de huid door en beïnvloedt de celgroei en ontsteking van de huid. Het medicijn psoraleen versterkt de werking van het UVA.

Behandeling met lichttherapie UVB
UVB (ultraviolet licht B) is een bestanddeel van natuurlijk zonlicht. Het beïnvloedt de celgroei en ontsteking van de huid. Soms wordt deze therapie gecombineerd met medicijnen. UVB-therapie kunt u eventueel thuis volgen.

Met speciale apparatuur kunnen we ook alleen uw handen en/of voeten behandelen. U krijgt dan lichttherapie in de vorm van een kuur. Dat betekent dat u - afhankelijk van het resultaat - gedurende 2 tot 3 maanden 2 keer per week naar het ziekenhuis komt. Soms kan lichttherapie ook thuis worden toegepast. Er wordt dan een lichtpaneel bij u thuis geplaatst. Wij raden u aan om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om na te gaan of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Wat kunt u verwachten na behandeling met lichttherapie?
Na de behandeling met lichttherapie verminderen uw klachten.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Lichttherapie