• NL
 info

Een veelvoorkomende operatie is een staaroperatie. Staar zorgt voor een verminderd gezichtsvermogen. Veelal adviseren onze oogartsen een staaroperatie om staar te verhelpen. U kunt voor deze operatie terecht op onze locatie Den Helder en onze locatie Alkmaar. Als het na de operatie goed met u gaat, mag u dezelfde dag weer naar huis. De heer Cees van Leeuwen uit Den Burg (Texel) heeft een staaroperatie ondergaan. Hoe heeft hij deze operatie ervaren? En wat heeft deze operatie hem gebracht? Lees zijn verhaal ‘Allemachtig, ik kan weer autorijden’

Wat is een staaroperatie?
Bij een staaroperatie verwijdert uw oogarts uw eigen vertroebelde ooglens en brengt een kunstlensje in. U wordt voor deze operatie voor 1 dag opgenomen op de dagbehandeling chirurgie.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een staaroperatie?
U start 1 dag voor de operatie met het druppelen van uw oog dat geopereerd wordt. U heeft hier in het ziekenhuis een recept voor meegekregen. 

Wat kunt u verwachten na de staaroperatie?
Voor goed herstel en om infecties te voorkomen, moet u 4 tot 6 weken na de operatie elke dag uw ogen druppelen. Volg de instructies in de folder die u meekrijgt en de instructies van uw oogarts goed op.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Staaroperatie