• NL
 info

Glasvocht is een soort gelei dat het oog opvult. Het zit achter de ooglens en voor het netvlies. Bij troebelingen in het glasvocht, zoals een vliesje op het netvlies, kunnen lichtstralen het netvlies niet meer ongehinderd bereiken. Bij een vitrectomie wordt zoveel mogelijk littekenweefsel en glasvocht verwijderd. Uw eigen glasvocht wordt vervangen door een speciale vloeistof en zo nodig aangevuld met gas of olie. Soms wordt u voor deze operatie een nacht opgenomen.

Onze zorg in de praktijk: ervaring van mevrouw Dam
Mevrouw Dam kreeg zo’n vliesje over het netvlies, ook wel een maculapucker genoemd. Hiervoor kreeg zij een vitrectomie en gelijk een staaroperatie. Hoe heeft zij deze operatie ervaren? En wat heeft deze operatie haar gebracht? Lees het verhaal van mevrouw Dam ‘Je ogen heb je nodig, het is je kostbaarste bezit’

Hoe kunt u zich voorbereiden op een vitrectomie?
U krijgt van uw oogarts en anesthesioloog instructies voor de voorbereiding op uw opname en de ingreep. Lees op onze website meer over uw verblijf tijdens uw meerdaagse opname.

Wat kunt u verwachten na een vitrectomie?
Voor goed herstel is het belangrijk dat u de eerste weken rustig aan doet. U druppelt uw oog en het is belangrijk dat u zich goed houdt aan de instructies en houdingsadviezen van uw oogarts. Uw zicht zal geleidelijk aan verbeteren. Ook zullen er tot 3 maanden na de operatie meerdere controles op de polikliniek oogheelkunde plaatsvinden. Het is mogelijk dat er later nog een operatie nodig is.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Vitrectomie (glasvocht-, netvliesoperatie)