• NL
 info

De oogarts kan u behandelen bij een netvliesloslating. Met een kunststofbandje, al dan niet in combinatie met soort sponsje (plombe), wordt het losgelaten netvlies vastgedrukt op de onderliggende lagen in het oog of verricht de oogarts een vitrectomie. Verder wordt een proces van verlittekening op gang gebracht door het losgelaten netvlies vanaf de buitenkant van uw oog te bevriezen of van binnenuit te laseren. Soms wordt deze operatie gecombineerd met een vitrectomie en/of een lensverwijdering. De oogarts gebruikt een luchtbel, een gasbel of een bepaalde olie, om het netvlies op zijn plaats te houden. U wordt voor deze operatie meestal een nacht opgenomen.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een netvliesoperatie?
U krijgt van uw oogarts en anesthesioloog instructies voor de voorbereiding op uw opname en de ingreep. Lees op onze website meer over uw verblijf tijdens uw meerdaagse opname.

Wat kunt u verwachten na een netvliesoperatie?
Het oog kan enkele dagen tot weken rood en gevoelig zijn. Het kan enkele maanden duren voordat uw gezichtsvermogen herstelt. Soms krijgt u van uw oogarts instructies voor een bepaalde lichaamshouding. Dit is belangrijk voor goed herstel. Ook moet u enige tijd oogdruppels gebruiken en worden er tot 3 maanden na de operatie meerder controles op de polikliniek oogheelkunde verricht.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Netvliesoperatie