• NL
 info

Een glaucoomoperatie (trabeculectomie) is een behandeling van glaucoom (te hoge oogdruk) die gericht is op het verlagen van de oogdruk. Uw oogarts maakt daarvoor een klein afvoertje van het vocht in het oog, ook wel kamerwater genoemd. De behandeling is gericht op het behoud van uw zicht en het stabiliseren van uw gezichtsveld. Genezing van glaucoom is helaas niet mogelijk. In het algemeen wordt u voor deze ingreep een dag opgenomen op de dagbehandeling chirurgie. Soms is een opname voor meerdere dagen nodig. Lees op deze website meer over uw opname.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een glaucoomoperatie?
U krijgt van uw oogarts instructies voor de voorbereiding op uw opname en de ingreep. Als u algehele narcose krijgt, heeft u ook een voorbereidend gesprek met een anesthesioloog.

Wat kunt u verwachten na een glaucoomoperatie?
Na de operatie gebruikt u voor goed herstel oogdruppels en eventueel een zalf. Het is belangrijk dat u zich aan de leefregels houdt. U leest alle informatie hierover in de patiëntenfolder. Afhankelijk van het resultaat is, soms na jaren, opnieuw behandeling met oogdruppels of een glaucoomoperatie nodig.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Glaucoomoperatie: trabeculectomie