• NL
 info

Soms is scheelzien te verhelpen met een bril of speciale oogoefeningen. Als dat niet mogelijk is en het scheelzien uiterlijke en/of functionele problemen geeft, kan de orthoptist in overleg met de oogarts overwegen om een scheelziensoperatie uit te voeren. Deze operatie doet een van de oogartsen, in nauwe samenwerking met de orthoptist. Door het verplaatsen of inkorten van de oogspieren die voor de beweeglijkheid van de ogen zorgen, verandert de oogstand.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een scheelziensoperatie?
Een scheelziensoperatie gebeurt onder algehele narcose en is vrijwel altijd een dagopname. Tijdens de orthoptische onderzoeken vooraf heeft de orthoptist uitgebreid met u besproken wat er gaat gebeuren en wat u kunt verwachten. De operatie duurt gemiddeld 45 - 60 minuten.
 
Wat kunt u verwachten na een scheelziensoperatie?
Na de operatie voelt het geopereerde oog geprikkeld (zandkorrelgevoel) en is rood. Ook is het zicht soms wat minder scherp door zwelling. De narcosestoffen kunnen soms een aantal dagen een suf gevoel geven. Meestal is een paar dagen rustig aan doen voldoende, maar tv kijken, computeren en dergelijke is niet slecht voor de ogen. Uw kind mag gedurende 3 weken niet zwemmen of in de zandbak spelen; uiteraard geldt ook voor volwassenen dat ze goed op de hygiëne moeten letten in verband met kans op een infectie.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Scheelziensoperatie