• NL
 info

Op de polikliniek kindergeneeskunde begeleidt en controleert een gespecialiseerd kinderdiabetesteam kinderen van 0 tot 18 jaar met diabetes (suikerziekte). Diabetes is een chronische ziekte die elke dag opnieuw aandacht, goede zorg en begeleiding vraagt.

Teamwork
Behalve het diabetesteam in het ziekenhuis ben jij zelf als kind of tiener met diabetes, of u als ouder/verzorger nauw betrokken bij deze dagelijkse zorg. En dat geldt ook voor u als leerkracht of andere begeleider van een kind of tiener met diabetes. De zorg voor een kind met diabetes is echt teamwork.

Meer weten over diabetes?
Voor goede gezamenlijke zorg is het belangrijk dat iedereen - kinderen met diabetes zelf, hun ouders of verzorgers én leerkrachten - weet wat diabetes is en hoe je met diabetes moet omgaan. In de patiëntenfolders leest u alles over diabetes, bijvoorbeeld over de ziekte zelf, maar ook over diabetes en sport en waar u en uw kind rekening mee moeten houden als u op vakantie gaat.

Contact met team kinderdiabetes
Als je een vraag hebt over je eigen diabetes, neem dan contact op met de kinderdiabetesverpleegkundige:

  • telefonisch spreekuur is op maandag t/m vrijdag: tussen 8:15 - 8:45 uur en tussen 12.00 - 12.30 uur
  • telefoonnummer locatie Alkmaar 072 - 548 2849 / locatie Den Helder: 0223 - 69 6147
  • als het geen spoedvraag is kan je ook mailen: kinderdiabetes@nwz.nl; we proberen zo snel mogelijk te antwoorden, meestal lukt dit binnen 3 werkdagen

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Diabetesbehandeling kinderen