• NL
 info

Handrevalidatie is gericht op verbetering van het gebruik van uw hand en pols in het dagelijks leven. Het kan zijn dat u klachten heeft door letsel, na een operatie aan uw hand of pols of door een andere, onbekende oorzaak. Het behandelteam bestaat uit een revalidatiearts en gespecialiseerde handtherapeuten. Zo nodig zijn ook een maatschappelijk werker en/of psycholoog betrokken bij uw behandeling.

Handrevalidatie

De afdeling revalidatie houdt twee keer per week een analysespreekuur. Na verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bent u welkom voor analyse van uw handprobleem. Een revalidatiearts, fysiotherapeut en ergotherapeut zijn hierbij aanwezig en stellen een behandelplan voor. In sommige gevallen starten we direct met de behandeling, bijvoorbeeld bij peesletsel.

Het behandelteam werkt intensief samen met de medisch specialist die u heeft verwezen. De behandeling kan bestaan uit:

  • oefenen van vaardigheden
  • verminderen van stijfheid
  • behandeling met tape
  • behandeling met een spalk

Afhankelijk van uw aandoening wordt u individueel of in groepsverband behandeld.

Wat kunt u verwachten na handrevalidatie?
De behandeling is erop gericht dat u uw hand en/of pols weer zo goed mogelijk kunt gebruiken bij al uw dagelijkse activiteiten. Zo nodig verwijzen we u naar een fysiotherapeut of ergotherapeut bij u in de buurt die verbonden is aan het netwerk Handtherapie Noordwest.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Handrevalidatie