• NL
 info

Een behandeling van droge ogen is meestal niet eenvoudig, omdat het lang niet altijd lukt de oorzaak van de droge ogen weg te nemen. In zo'n geval is het van belang om de irritatie zoveel mogelijk te verminderen. Dit is mogelijk door kunstmatig traanvocht toe te voegen of door het aanwezige traanvocht zo lang mogelijk vast te houden:

  • kunstmatig traanvocht: dit wordt in de vorm van 'kunsttranen’ of gel gegeven; dit is een aanvulling op de eigen tranen
  • aanwezig traanvocht: dit kan op verschillende manieren gebeuren.  Een speciale beschermende bril dragen kan verdamping tegengaan, of het kan nodig zijn om het traanafvoerkanaaltje tijdelijk of blijvend af te sluiten


Hoe kunt u zich voorbereiden op de behandeling van droge ogen?
Volg de instructies op van uw oogarts of huisarts. Voor een eerste afspraak bij de oogarts is meer voorbereiding niet nodig.

Wat kunt u verwachten na de behandeling van droge ogen?
Droge ogen is meestal een chronisch probleem, maar niet ernstig. Behandeling met 'kunsttranen’ of gel leidt meestal tot minder klachten, maar kan de  oorzaak niet genezen. Als u stopt met druppels, nemen de klachten vaak weer toe. Als u meer last heeft van de druppels dan dat het helpt, kunt u in overleg met uw oogarts proberen te zoeken naar een andere druppel of gel of de behandeling (tijdelijk) stoppen als het niet anders kan.
 

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Droge ogen behandeling