• NL
 ziektebeeld

Geen ziektebeelden gevonden.

 specialisme
 info

Bij een sterilisatie (vasectomie) wordt een deel van de zaadleiders weggenomen zodat er bij een zaadlozing geen zaadcellen meer in het sperma (zaadvloeistof) terechtkomen. U wordt hierdoor onvruchtbaar. De operatie gebeurd onder lokale verdoving. In de balzak wordt een verdovend middel ingespoten, waardoor u niet voelt dat de huid wordt ingesneden. U voelt wel dat de uroloog aan de zaadleiders trekt. Dit kan een weeïg gevoel in de onderbuik geven.

Hoe bereidt u zich voor op een sterilisatie?
Het is belangrijk dat u voor de ingreep alle haren bij de balzak en de liezen goed verwijdert. In overleg met uw uroloog stopt u voor de ingreep tijdelijk met bloedverdunnende medicijnen (als u die gebruikt).

Wat kunt u verwachten na een sterilisatie?
Houdt u er rekening mee dat u na een sterilisatie nog niet direct onvruchtbaar bent, omdat er al veel zaadcellen onderweg zijn op het moment van de sterilisatie. Gebruik daarom voor de zekerheid nog een voorbehoedsmiddel. Na ongeveer drie maanden doen we een controle. U hoeft hiervoor niet op het spreekuur te komen, alleen moet u sperma inleveren. Als er dan geen zaadcellen meer in uw sperma worden aangetroffen, is de ingreep geslaagd.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Sterilisatie bij de man