• NL
 info

Een cerclage is een draad die operatief om de baarmoedermond wordt geplaatst om (verdere) ontsluiting van de baarmoedermond tegen te gaan en een dreigende  extreme vroeggeboorte te voorkomen. (zwangerschapsduur onder de 26 weken) Er mogen geen tekenen van weeën, gebroken vliezen of een infectie zijn.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een cerclage? 
U wordt opgenomen op de afdeling verloskunde. U wordt uitgebreid voorgelicht over de risico’ s en succeskansen van het plaatsen van een cerclage zodat u samen met uw gynaecoloog een juiste afweging kunt maken. Een cerclage wordt op de operatiekamer geplaatst, meestal via de vagina. Na de operatie heeft u strikte bedrust. Gedurende de opname die ongeveer 6 dagen duurt, mag u langzaam weer uitbreiden met mobiliseren. U blijft onder controle van de gynaecoloog.

Wat kunt u verwachten na een cerclage?
Vooraf aan de operatie krijgt u een zetpil om te voorkomen dat uw baarmoeder gaat samentrekken. Na de operatie krijgt u dit wederom. U kunt een zeurend gevoel onder in de buik ervaren en wat licht vaginaal bloedverlies hebben. Dit is normaal. Bij samentrekkingen van uw baarmoeder of toename van pijn waarschuwt u de verpleegkundige.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Cerclage