• NL
 ziektebeeld

Geen ziektebeelden gevonden.

 specialisme
 folders
Geen folders gevonden.
 info

Marcaïnisatie is een onderzoek - en tegelijk een tijdelijke behandeling - van pijnklachten. Met dit onderzoek kunnen we nagaan of uw pijnklachten eventueel afkomstig zijn uit een gewricht. Onder röntgendoorlichting of echogeleide krijgt u van de radioloog een injectie met een verdovend middel (Marcaïne) in het gewricht. Zo nodig wordt ter controle van de juiste positie van de naald in het gewricht contrastvloeistof in het gewricht gespoten en een foto gemaakt.

Hoe bereidt u zich voor op marcaïnisatie?
Gebruikt u bloedverdunnende medicijnen (Plavix, Sintrom, Marcoumar, Acetylsalicylzuur) Geef dit dan bij het maken van de afspraak door. In specifieke gevallen moet u hier voor de behandeling tijdelijk mee stoppen. Meldt dit ook vlak voor het onderzoek nog even aan de behandelend radioloog. Houdt u er verder rekening mee dat u na het onderzoek niet zelf naar huis kunt rijden.

Bent u zwanger?
Bent u zwanger of denkt u dat u zwanger bent? Neem dan direct contact op met uw arts of radioloog. Of geef het meteen door aan de laborant of assistent die u oproept uit de wachtkamer. Dan gaat het onderzoek niet door.

Wat kunt u verwachten na een marcaïnisatie?
Als uw pijnklachten afkomstig zijn uit het ingespoten gewricht, zullen uw klachten tijdelijk afnemen of verdwijnen. Met uw aanvragend specialist bespreekt u de uitwerking van de behandeling.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Marcaïnisatie