• NL
 info

Soms is scheelzien te verhelpen met een bril, speciale oogoefeningen of een operatie. Een alternatief voor een operatie kan een Botox-behandeling zijn. Uw orthoptist kan u na het orthoptisch onderzoek hierover informeren. Tijdens de Botox-behandeling spuit de oogarts met een injectie Botox in een oogspier. Hierdoor wordt de spier tijdelijk verlamd en verandert de stand van het oog.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een Botox-injectie?
U heeft een aantal maal een orthoptisch onderzoek gehad, hierbij is ook uitleg gegeven over de mogelijkheden. U mag voor de behandeling bij de polikliniek oogheelkunde gewoon eten en drinken. Ook hoeft u niets te veranderen in eventueel medicijngebruik. Vlak voor de injectie verdooft een assistent uw oog met oogdruppels.

Wat kunt u verwachten na een Botox-injectie?
Na de injectie voelt het geopereerde oog niet pijnlijk, soms kan er iets roodheid zijn ontstaan. U kunt alles gewoon weer doen; het oog wordt niet afgeplakt. Meestal is de eerste controle-afspraak na circa drie weken gepland bij de orthoptist. Dan wordt beoordeeld of het resultaat bevredigend is en of er eventueel nog andere of meer behandelingen nodig zijn.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Botoxbehandeling bij scheelzien