• NL
 info

Als alle tanden in de boven- of onderkaak ontbreken, dan is een kunstgebit op implantaten een uitstekende oplossing. Dit wordt ook wel een overkappingsprothese genoemd. Deze oplossing heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het traditionele kunstgebit. Een kunstgebit op implantaten zit altijd goed vast. De traditionele, uitneembare prothese blijft zitten door een soort zuigwerking op het mondslijmvlies. Het kaakbot slinkt echter omdat het niet meer wordt belast. Daardoor verliest de prothese hoe langer hoe meer haar houvast. Een wiebelend kunstgebit is natuurlijk heel vervelend. Het kan u onzeker maken over uw uiterlijk en leiden tot pijnlijke plekken op het tandvlees.

Kunstgebit op implantaten
Het kunstgebit wordt goed verankerd op het implantaat. Toch kunt u voor reiniging het gebit eenvoudig zelf uit de mond nemen. De implantaten zorgen voor een natuurlijke belasting van het kaakbot. Daarmee voorkomt u dat het kaakbot slinkt. Uw prothese behoudt dus op de lange termijn een goede pasvorm. Met dit gebit voelt u geen pijnlijke drukpunten en kunt u beter kauwen en bijten.

Bevestigingsmethoden
Een kunstgebit kan op 2 manieren worden bevestigd. Op een steg of op kogelankers. Een steg werkt als een soort zadel waarvoor in de prothese verankeringsmogelijkheden zijn. Ankers werken als drukknopen. Een andere mogelijkheid is dat alle tanden afzonderlijk worden vastgeschroefd op implantaten. Ze worden direct gefixeerd en sluiten daardoor direct aan op het tandvlees. Dit is een exclusieve, kostbare ingreep met prachtig resultaat. Welke manier van bevestigen voor u ideaal is, kan uw kaakchirurg-implantoloog u vertellen.

Implantaten met steg boven

Implantaten met steg onder

Implantaten met kogelankers


Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Implantologie bij een volledig tandloze kaak