• NL
 info

Bij een IVF-behandeling (in vitro fertilisatie) worden er - na stimulatie met hormonen - met een punctie vloeistof met eicellen uit de follikels gehaald. De ei- en zaadcellen worden in het laboratorium samengebracht (reageerbuisbevruchting). Het embryo dat ontstaat, wordt teruggeplaatst in de baarmoeder. Als het embryo zich innestelt, ontstaat een zwangerschap. We werken voor IVF samen met het VU Medisch Centrum in Amsterdam. De behandeling wordt toegepast als:

  • zwangerschap zonder duidelijke oorzaak meer dan 3 jaar uitblijft
  • er verklevingen zijn bij de eileiders
  • er een matige spermakwaliteit is
  • er na 6 IUI-behandelingen nog steeds geen zwangerschap is opgetreden


Kwaliteit van zorg
De zorg rond vruchtbaarheidsproblemen is in ons ziekenhuis goed geregeld. Dat blijkt uit de Monitor Fertiliteitszorg van Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Het specialisme gynaecologie ontving daarom een Pluim voor de vruchtbaarheidszorg.
Meer informatie over de Monitor Fertiliteitszorg.

Hoe bereidt u zich voor op IVF?
U krijgt uitgebreide persoonlijke voorlichting op onze functieafdeling over de te volgen hormoonbehandeling, eicelpunctie en het verdere verloop van de behandeling.

Wat kunt u verwachten na IVF?
Afhankelijk van uw leeftijd en de indicatie voor IVF, is de kans op de geboorte van een kind 20% per behandeling. Lees meer over vruchtbaarheid: wat kan ik zelf doen?

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: IVF-behandeling