• NL
 info

Bij endometriumresectie verwijdert de gynaecoloog het slijmvlies aan de binnenwand van de baarmoeder. Deze ingreep gebeurt via een hysteroscoop. Dit is een dun buisje waarmee de gynaecoloog in de baarmoeder kijkt en waarmee de gynaecoloog behandelingen in de baarmoeder kan uitvoeren.

Verwijderen baarmoederslijmvlies
De gynaecoloog brengt in de baarmoeder een lisje dat elektrisch verhit wordt en dat het baarmoederslijmvlies verwijderd. Om tijdens de operatie goed zicht te hebben, wordt de baarmoeder met een vloeistof gevuld. De gynaecoloog stopt de operatie soms als er via het wondgebied te veel vocht in de bloedsomloop komt of als er door bloedverlies niet goed zicht is. Een tweede operatie kan dan noodzakelijk zijn. Dit komt niet vaak voor.

Hoe kunt u zich voorbereiden op endometriumresectie?
Het kan zijn dat de gynaecoloog voor de operatie adviseert om het slijmvlies voor te behandelen met antihormonen. Dit zijn medicijnen die ervoor zorgen dat het baarmoederslijmvlies dunner wordt. Een behandeling is dan gemakkelijker.
Deze operatie gebeurt in dagopname. U krijgt van tevoren uitleg van uw behandelend arts. U kunt in de folder alles rustig nalezen. De operatie vindt plaats onder narcose of met een ruggenprik. U moet voor de operatie nuchter zijn. Lees meer over uw opname en bekijk de voorlichtingsfilm ‘Goed voorbereid op uw operatie’.

Wat kunt u verwachten na endometriumresectie?
De eerste dagen hebt u vaak een gevoelige onderbuik. De eerste periode heeft u ook vaginaal bloedverlies, het kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. Hierna kan nog enkele weken bruine afscheiding volgen. Het herstel na de operatie duurt ongeveer een week.
Bij koorts, abnormale afscheiding of hevig bloedverlies, neemt u contact op met het ziekenhuis.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Endometriumresectie