• NL
 info

Een therapeutische hysteroscopie is een operatie in de baarmoeder via een kijkbuis (hysteroscoop) Tijdens deze operatie kan de gynaecoloog ingrepen verrichten zoals:

  • verwijderen van (kleine) poliepen of myomen (vleesboom)
  • behandelen van het slijmvlies van de baarmoeder
  • opheffen van (kleine) verklevingen
  • verwijderen van een tussenschot of spiraaltje in de baarmoeder

Lees meer informatie over dit onderzoek in de folder ‘therapeutische hysteroscopie’. U vindt de folder onderaan deze pagina bij folders.

Hoe verloopt een hysteroscopie?
De ingreep vindt meestal plaats onder narcose of met een ruggenprik.
De gynaecoloog brengt een kijkbuis (hysteroscoop) in via de schede (vagina) Zo kan er naar de binnenkant van de baarmoeder worden gekeken. Ook brengt de arts vocht en kleine instrumenten in de baarmoederholte en voert daarmee een behandeling uit.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een hysteroscopie?
U krijgt van tevoren uitleg van uw behandelend arts. U kunt in de folder alles rustig nalezen.
Als het onderzoek onder narcose of met een ruggenprik gebeurt, moet u voor het onderzoek nuchter zijn. Uw arts zal dit met u bespreken.
De ingrepen gebeuren meestal in dagbehandeling. Bij uitzondering is voor de grotere ingrepen een langere opname noodzakelijk. Lees meer over uw opname en bekijk de voorlichtingsfilm ‘Goed voorbereid op uw operatie’.

Wat kunt u verwachten na een therapeutische hysteroscopie?
Na de meeste hysteroschopische operaties is er enige tijd vaginaal bloedverlies, dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van de grootte van de ingreep. Na afloop van het bloedverlies hebt u vaak nog wat bruinige afscheiding. Bij koorts, abnormale afscheiding of hevig bloedverlies, neemt u contact op met het ziekenhuis.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Therapeutische hysteroscopie, locatie Alkmaar