• NL
 info

Als u in aanmerking komt voor het plaatsen van implantaten, werken de kaakchirurgen met op maat gemaakte boormallen. Zo kunnen we uw implantaten plaatsen met een zo mooi en voorspelbaar mogelijk eindresultaat.

Hoe bereidt u zich voor op het plaatsen van een boormal?
Voorafgaand aan de ingreep nemen we een aantal afdrukken van uw gebit. Hiervan wordt een model gemaakt. In dit model plaatsen we de ontbrekende tanden of kiezen op de meest gunstige en esthetisch gezien meest ideale plaats. Om deze planning over te brengen naar de situatie in de mond, wordt vervolgens een boormal gemaakt. Onze kaakchirurgen werken hierbij samen met uw tandarts of het tandtechnisch laboratorium, 4Dental Tandtechniek.

Wat is een boormal?
Een boormal is een doorzichtig plaatje wat tijdens het plaatsen van implantaten over de tanden en kiezen wordt geplaatst. Op de plek waar uw implantaat moet komen is in de boormal een uitsparing gemaakt. Deze uitsparing gebruikt uw kaakchirurg of tandarts om de exacte locatie van het implantaat te bepalen.

Waarom een boormal?
De boormal geeft de plaats aan van de implantaten. Na de ingroei-fase krijgt het implantaat een brug of kroon. Deze worden meestal op het implantaat verschroefd, dit betekent dat in de kroon of een brug een schroefgat ontstaat. Dit schroefgat moet op een plek komen waar deze het minst zichtbaar is.

Voor het plaatsen van meerdere implantaten is het van belang de implantaten op de juiste afstand van elkaar te plaatsen, zodat de brug in gelijkmatige kiezen of tanden wordt verdeeld. Met een boormal kan de arts rekening houden met al deze eisen, en is het eindresultaat voorspelbaar.

Type boormallen
Onze kaakchirurgen werken voornamelijk met twee type boormallen. Lees bij het verwijzersgedeelte van deze website meer informatie over de types boormallen.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Boormal