• NL
 ziektebeeld

Geen ziektebeelden gevonden.

 specialisme
 folders
Geen folders gevonden.
 info

Sommige medicijnen worden via een infuus rechtstreeks in het bloed toegediend. Een infuus is een naald met een klein pijpje van flexibel plastic, een zogenoemde canule. Een verpleegkundige prikt de naald in een bloedvat in uw arm en trekt de naald vervolgens terug. De canule blijft achter in het bloedvat. Het medicijn is opgelost in een zakje vloeistof. De verpleegkundige sluit dit zakje aan op de canule. De vloeistof met het medicijn loopt vervolgens druppelsgewijs rechtstreeks in uw bloedbaan.

Hoe bereidt u zich voor op een behandeling met medicijnen via een infuus?
De instructies voor de voorbereiding zijn afhankelijk van het medicijn dat u krijgt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u nuchter moet zijn of tijdelijk moet stoppen met uw medicijnen. Uw behandelend arts bespreekt dit van tevoren met u. Het is belangrijk dat u alle instructies goed opvolgt. Het onderzoek of de behandeling kan anders niet doorgaan.

Wat kunt u verwachten na een behandeling met medicijnen via een infuus?
Als alle vloeistof in uw bloedbaan is gelopen, verwijdert de verpleegkundige de canule. U krijgt een zwachtel om uw arm die u er thuis weer af mag halen. Het kan zijn dat uw arm na het infuus nog pijnlijk is.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Behandeling met medicijnen via een infuus