• NL
 info

Het is belangrijk dat een gebroken enkel volledig herstelt. Bij een niet goed behandelde gebroken enkel is de kans op het krijgen van slijtage groot. Afhankelijk van de ernst en het type breuk zijn bij een gebroken enkel de volgende behandelingen mogelijk:

  • gips: dit is meestal voldoende
  • zo nodig (meteen) een operatie: de botdelen worden met een plaat en schroeven aan elkaar gezet
Hoe bereidt u zich voor op behandeling van een gebroken enkel?
De chirurg legt goed uit hoe u zich op de behandeling, een eventuele operatie en de periode van herstel kunt voorbereiden. Omdat een operatie alleen mogelijk is als uw enkel niet te dik is, is het belangrijk dat u uw been tot de operatie goed hoog houdt. 

Wat kunt u na de behandeling verwachten? 
De behandeling is erop gericht dat u uw voet weer normaal en zonder pijn kunt gebruiken en belasten. Na een eventuele operatie krijgt u 6 weken gips. Volledig herstel duurt meestal zo’n 3 maanden. Als u last houdt van de schroeven in uw enkel, kunnen deze na ongeveer 1 jaar verwijderd worden. Een gebroken enkel kan in een enkel geval na verloop van tijd slijtage in de enkel veroorzaken.

Uw zorgverlener
Noordwest heeft specialisten vanuit verschillende disciplines in huis om u te behandelen voor een gebroken enkel. U wordt bijvoorbeeld behandeld door een algemeen chirurg of orthopedisch chirurg.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Gebroken enkel - behandeling