• NL
 info

Het kan zijn dat u door een val of ongeluk 1 of meerdere botten rond uw kniegewricht breekt. Afhankelijk van uw situatie en het type breuk wordt u in overleg met uw chirurg geopereerd. Tijdens de operatie herstelt de chirurg de botbreuk(en) met metalen plaatjes en/of schroeven en draad. Afhankelijk van de operatie krijgt u gips, een brace of alleen krukken. 

Hoe bereidt u zich voor op een operatie bij een botbreuk rond de knie? 
De chirurg legt u goed uit hoe u zich op de opname, de ingreep zelf en de periode van herstel kunt voorbereiden. U krijgt bovendien folders mee waarin u alles rustig kunt nalezen. U loopt na de ingreep met krukken. Hoelang dit nodig is, hangt af van het type breuk. U neemt de krukken bij uw opname zelf mee. U kunt elleboogkrukken lenen bij een thuiszorgwinkel. 

Wat kunt u na de operatie verwachten? 
Hoe uw herstel naar verwachting zal verlopen, is afhankelijk van uw situatie, de ernst van de breuk en het type breuk. U krijgt hier van uw chirurg uitgebreid uitleg over.

Uw zorgverlener
Noordwest heeft specialisten vanuit verschillende disciplines in huis om u te behandelen voor een botbreuk rond de knie. U wordt bijvoorbeeld behandeld door een algemeen chirurg of orthopedisch chirurg.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Operatie bij botbreuk