• NL
 info

Bij spataderen functioneren de klepjes in de aderen in de benen niet goed. Hierdoor stroomt het bloed niet goed terug naar het hart. Bij een laserbehandeling wordt de spatader van binnenuit met een speciale dunne draad (katheter) dicht gebrand. Dit gebeurt met laserlicht (endoveneuze laserbehandeling) of met hoogfrequente stroom (VNUS Closure Fast). Door de beschadiging krimpt de ader, zodat deze afgesloten wordt. Het lichaam ruimt de ader zelf op. Een laserbehandeling duurt ongeveer een uur.

Een laserbehandeling kan zo nodig gecombineerd worden met:

  • sclero-compressietherapie: inspuiten van de ader met vloeistof
  • Muller-methode: de spatader wordt via kleine sneetjes in de huid naar buiten getrokken

Hoe bereidt u zich voor op een laserbehandeling voor spataderen?
U krijgt voor de ingreep plaatselijke verdoving. U kunt van tevoren dus gewoon eten en drinken. Houdt u er rekening mee dat iemand u na de ingreep ophaalt en thuisbrengt.

Wat kunt u na de behandeling verwachten?
U mag meteen na de behandeling naar huis. U draagt gedurende een week een elastische kous en/of een drukverband. De kous helpt tegen eventuele napijn in uw bovenbeen of kuit. Als u zich goed voelt, mag u in overleg met uw vaatchirurg meteen weer werken en sporten. Als u uw been weer goed kunt buigen, mag u weer fietsen en autorijden.

Controle
U komt na 7 tot 10 dagen voor controle. Wilt u de elastische kous(en) dan meenemen?

Laserbehandelingen zijn bijna helemaal in de plaats gekomen van het operatief verwijderen van spataderen (strippen).

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Laserbehandeling bij spataderen