• NL
 ziektebeeld
 specialisme
 folders
Geen folders gevonden.
 info

Bij een verdenking op een thoracic outlet syndroom kan de (vaat)chirurg een eerste rib resectie uitvoeren. Tijdens deze  operatie wordt de eerste rib verwijderd om de vaten en de zenuwen meer ruimte te geven.
De (vaat)chirurg maakt een snee in de oksel (soms boven het sleutelbeen). De eerste rib (eventueel ook de halsrib) met de aanhechtende spieren wordt verwijderd via de oksel.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een eerste rib resectie?
Een eerste rib resectie gebeurt onder volledige narcose. Lees meer algemene informatie over opname. Bekijk ook de video 'Goed voorbereid op uw operatie’.
Sta vóór uw opname in het ziekenhuis stil bij de vraag of u na de operatie thuis voldoende opvang heeft. U bent na de operatie in staat om weer veel dingen  zelf op te pakken, maar u heeft ook hulp nodig. Dit betekent dat u de eerste 6 weken na de operatie gedeeltelijk aangewezen bent op hulp van anderen.

Wat kunt u verwachten na een eerste rib resectie?
De eerste dagen na de operatie zult u extra pijnstilling krijgen. Belangrijk is dat u goed in beweging blijft, op de afdeling komt dan ookde fysiotherapeut langs. Vaak heeft u na ontslag uit het ziekenhuis tijd nodig om weer volledig te herstellen.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Eerste rib resectie