• NL
 ziektebeeld

Geen ziektebeelden gevonden.

 folders
Geen folders gevonden.
 info

Een zogenoemde MiMis-behandeling is een behandeling met medicijnen waardoor kunstmatig weeën worden opgewekt. (MiMis is de afkorting van de naam van de medicijnen die voor deze behandeling worden gebruikt: Mifeprestone en Misoprostol.) Hierdoor komt de bevalling op gang en wordt de zwangerschap voortijdig afgebroken. Dit kan nodig zijn als na prenataal onderzoek blijkt dat de baby overleden is of een ernstige afwijking heeft. U wordt voor deze behandeling opgenomen in het ziekenhuis.

Hoe bereidt u zich voor op het afbreken van een zwangerschap?
Het spreekt voor zich dat we u zo goed mogelijk voorbereiden op deze ingrijpende behandeling. U neemt 36 uur voor uw opname thuis 1 tablet Mifeprestone (200 mg) in. De rest van de medicijnen krijgt u tijdens uw opname. De baby wordt meestal binnen 48 uur geboren.

Wat kunt u na het afbreken van een zwangerschap verwachten?
Ook bij het afscheid nemen van uw kindje proberen we u zo goed mogelijk te begeleiden. Zodra u op de afdeling komt, heeft u een gesprek met de verpleegkundige en de 2e lijns verloskundige, die u begeleiden voor en tijdens de geboorte.

Obductie
Het kan zijn dat uw arts uw toestemming vraagt voor obductie. Obductie is inwendig onderzoek van de baby naar eventuele afwijkingen. Dit onderzoek kan belangrijk zijn voor een eventuele volgende zwangerschap.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Afbreken zwangerschap