• NL
 info

Een op de vijf vrouwen heeft last van overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie. Als behandeling met bijvoorbeeld medicijnen onvoldoende of niet helpt, is de zogenoemde thermachoice-behandeling een goed alternatief. Bij deze behandeling wordt een katheter (dun slangetje) ingebracht in de baarmoeder met aan het uiteinde een ballonnetje met een verwarmingselement. De ballon wordt gevuld met water en verwarmd tot 87 ºC.
Door de hitte schroeit het slijmvlies van de baarmoeder weg. Deze behandeling is alleen geschikt voor vrouwen die geen kinderwens (meer) hebben. Het is echter geen vorm van anticonceptie.

Hoe bereidt u zich voor op een thermachoice-behandeling?

U krijgt voor deze behandeling plaatselijke of algehele anesthesie (narcose). U moet daarom nuchter zijn voor de behandeling. U krijgt een uur voor de behandeling een pijnstiller.

Wat kunt u na de behandeling verwachten?
U kunt dezelfde dag nog naar huis. Na de behandeling kunt u nog last hebben van pijnlijke buikkrampen, waarvoor u pijnstillers mag innemen. Tot 14 dagen na behandeling kunt u last hebben van waterige afscheiding. Bij sommige vrouwen kan de waterige afscheiding langer duren.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Thermachoice-behandeling