• NL
 info

De slokdarm is onderdeel van het spijsverteringskanaal. Een vernauwing in de slokdarm kan worden opgerekt met behulp van een ballon of een in flexibele plastic staaf (Savary). De ballon of staaf wordt via een endoscoop naar de vernauwing in het spijsverteringskanaal gebracht. Een endoscoop is een dunne flexibele slang met een camera die voorzichtig via de mond of anus naar binnen wordt geschoven. De ballon wordt gevuld met vloeistof waardoor de vernauwing oprekt, en wordt daarna weer verwijderd. Bij oprekken met de staaf wordt eerst een metalen voerdraad geplaatst over welke de staven in toenemende dikte worden opgevoerd en weer worden verwijderd.

Hoe bereidt u zich voor op het oprekken van de slokdarm?
U krijgt van tevoren uitleg van een endoscopieverpleegkundige over uw voorbereiding op de behandeling. U moet voor deze ingreep nuchter zijn.

Wat kunt u na het oprekken van de slokdarm verwachten?
Door het oprekken van de vernauwing kunnen voedingsstoffen het spijsverteringskanaal gemakkelijker passeren. Zo nodig volgt u een speciaal dieet. Uw arts of de endoscopieverpleegkundige bespreekt dit dan van tevoren met u.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Oprekken vernauwing slokdarm