• NL
 info

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft een speciaal vaccinatiespreekuur voor:

  1. mensen die medicijnen gebruiken die de afweer beïnvloeden of mensen een (chronische) aandoening (niet-reisgerelateerd)
  2. reizigers


1. Vaccinatiespreekuur voor niet reis-gerelateerde vaccinaties
Als u een (chronische) ziekte of aandoening heeft zoals: reumatische aandoeningen, chronische darmontsteking, bloedziekten, kanker en/of als u geen milt heeft, heeft u een hogere kans op infecties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld (ernstige) pneumokokkeninfecties, herpes zoster (gordelroos) en de griep. In verband met dit verhoogde risico en/of een ernstiger beloop van een infectie raden wij aan, zeker als u met afweer-onderdrukkende medicatie behandeld (gaat) worden, vóór de start van de behandeling te vaccineren.

Advies op maat door gespecialiseerde internisten
Noordwest Ziekenhuisgroep heeft een speciaal vaccinatiespreekuur voor deze groep patiënten. Gespecialiseerde internist-infectiologen geven u persoonlijk advies over vaccinaties en eventuele andere maatregelen. In samenwerking met onze apotheek en gespecialiseerde verpleegkundigen (infectieconsulenten) kunt u voor de vaccinaties op de polikliniek interne geneeskunde terecht.

2. Reizigersspreekuur
De wereld wordt steeds kleiner. Nederlanders gaan vaker en vooral ook verder op reis. Dit geldt ook voor mensen met een (chronische) ziekte of aandoening. Een verre reis betekent echter ook risico's voor de gezondheid. Reizigers met een (chronische) ziekte of aandoening lopen namelijk meer risico op het krijgen van ernstige infecties. Dit geldt met name voor patiënten met een gestoorde afweer of patiënten die medicijnen gebruiken die de afweer beïnvloeden.

Lees onze folder ‘Veilig op reis met een (chronische) aandoening’ of bespreek met uw arts of u extra voorzorgsmaatregelen moet nemen.

Advies op maat door gespecialiseerde internisten
Noordwest Ziekenhuisgroep heeft een speciaal spreekuur voor de ’bijzondere reiziger’. Gespecialiseerde internist-infectiologen geven u persoonlijk advies over vaccinaties, malaria profylaxe en andere maatregelen die u voor, tijdens en na de reis kunt nemen om de risico’s op ziekte te beperken. In samenwerking met onze apotheek en gespecialiseerde verpleegkundigen kunt u op de vaccinaties op de polikliniek interne geneeskunde terecht en krijgt u de eventueel geadviseerde antibiotica en/of malariatabletten direct mee.

Het is belangrijk om zo lang mogelijk voor de reis een afspraak te maken. Bent u in het bezit van een vaccinatiepaspoort, neem deze dan mee naar de afspraak. Kijk voor de contactgegevens bij contact infectieziekten.

Nazorg
Mocht u onverhoopt toch met gezondheidsproblemen (bijvoorbeeld diarree of koorts)  terugkomen van uw reis dan kunt u ook bij ons terecht. Lees meer over tropische infectieziekten en reizigersgeneeskunde.

Vergoeding
Het bezoek aan het vaccinatie- en reizigersspreekuur wordt vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Vergoeding van de vaccinaties en malariatabletten hangt af van uw polis. Vraag dit eventueel na bij uw zorgverzekeraar.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Vaccinatie- en reizigersspreekuur