• NL
 info

Met een chirurgische drainage maakt de chirurg een snede in het abces zodat de pus eruit kan. Zo nodig plaatst de chirurg voor afvoer van pus een slangetje in de wond om de wond open te houden. Het slangetje (drain) wordt na 1 dag verwijderd. Soms moet het slangetje langer inblijven. In de folder ‘perianaal abces’ leest u meer informatie over deze behandeling. U vindt deze folder onder het kopje ‘folders’

Hoe kunt u zich voorbereiden op een operatie bij een perianaal abces?
U krijgt van tevoren uitleg van uw chirurg over uw behandeling. Als u geopereerd moet worden, krijgt u alle informatie tijdens uw afspraak op het opnameplein. U krijgt ook een patiëntenfolder mee waarin u alles kunt nalezen. Voor de behandeling wordt u een dag opgenomen. Lees meer over uw opname en bekijk de voorlichtingsfilm ‘Goed voorbereid op uw operatie’.

Wat kunt u verwachten na de operatie?
Het kan zijn dat u zich na de ingreep nog niet helemaal fit voelt. Vaak is de wond na de ingreep nog dik. Dit trekt zo’n 3 tot 5 dagen vanzelf weg. Voor een goed herstel adviseren we u zich aan de leefregels te houden. U leest deze in de folder 'perianaal abces' die u heeft gekregen.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Perianaal abces behandeling