• NL
 ziektebeeld
 folders
Geen folders gevonden.
 info

De gastric bypass is een operatie waarbij uw maag (gastric) wordt verkleind en waarbij u eveneens een dunne darm omleiding krijgt aangelegd (bypass). De chirurg voert hiervoor een kijkoperatie uit, waarbij u enkele kleine sneetjes in uw buik krijgt. De operatie werkt op 2 manieren:

  • u kunt door de maagverkleining minder eten tot u nemen.
  • u neemt voedingsstoffen uit het eten pas in een later stadium op door de omlegging van de darmen. Hierdoor heeft u eerder een voldaan gevoel

Samenwerking: RKZ Obesitascentrum
Onze chirurgen voeren deze operatie uit in het Obesitascentrum in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Het centrum onderzoekt eerst in samenwerking met de Nederlandse Obesitas Kliniek of Ra-Medical of u in aanmerking komt voor deze behandeling. Op de website vindt u een video over de gastric bypass.

Hoe kunt u zich voorbereiden op de gastric bypass operatie?
Als u een positief advies krijgt voor een gastric bypass volgt u in het Obesitascentrum een voortraject. In dit traject krijgt u informatie over de operatie en een gezonde leefstijl. U start daarnaast met afvallen om complicaties na de operatie zo klein mogelijk te houden.

Wat kunt u verwachten na gastric bypass?
Door de verkleining kunt u minder eten. U zit eerder vol, uw zin in eten neemt af en u gaat minder eten. Hierdoor valt u met name in het eerste jaar na de operatie veel af. Aandoeningen gerelateerd aan het overgewicht zoals suikerziekte of slaapapneu verbeteren of verdwijnen na de operatie meestal.
Na de operatie is uw lichaam veranderd. Het is belangrijk om hier bewust van te zijn en uw levensstijl hierop aan te passen. In het Obesitascentrum volgt u daarom na uw operatie een programma om uw leefstijl te veranderen. Ook krijgt u in het Obesitascentrum medische controles.
 

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Gastric bypass