• NL
 info

Als bekend is dat de baby de eerste dagen na de geboorte mogelijk extra voeding nodig heeft, kan kolven in de zwangerschap het advies zijn. Door al aan het einde van de zwangerschap moedermelk af te kolven en in te vriezen, kunt u een voorraadje opbouwen, zodat de baby vanaf het begin moedermelk kan krijgen (en geen kunstvoeding nodig heeft).

Borstvoeding
Borstvoeding is de beste melk voor een baby. Alles wat een baby nodig heeft voor een gezonde groei en ontwikkeling zit erin. Naast allerlei voedingsstoffen zitten er in moedermelk ook afweerstoffen die bescherming bieden tegen infecties.

Wanneer kunt u gaan kolven?
Na overleg met uw gynaecoloog of verloskundige, mag u in principe beginnen met kolven vanaf de 36e week van de zwangerschap. De lactatiekundige of borstvoedingscoach geeft u uitleg hierover. De lactatiekundige begeleidt u in deze periode. Dit kan ook telefonisch zijn.

Hoe kunt u zich voorbereiden op het kolven?
Meer informatie over kolven in de zwangerschap vindt u in de folder 'Kolven in de zwangerschap'. Bekijk ook de volgende video met instructies over afkolven met de hand:

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Bron video: Ter Gooi MC

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Kolven in de zwangerschap