• NL
 info

Pijnrevalidatie is een behandeling bij langdurige pijn aan de nek, rug, armen en/of benen, ook wel het bewegingsapparaat genoemd. De behandeling helpt u omgaan met uw pijnklachten, onder begeleiding van een revalidatiearts, psycholoog, fysiotherapeut, maatschappelijk werker, ergotherapeut en een casemanager. Pijnrevalidatie begint met een screening. Daarna volgt u een groepsbehandeling. Soms blijkt uit de screening dat een individuele behandeling nodig is. In dit geval bespreekt de revalidatiearts dit met u.

Hoe kunt u zich voorbereiden op de pijnscreening en de behandeling?
U kunt zich voorbereiden door onderstaande video te bekijken. De video geeft uitleg over langdurige pijn, ook wel chronische pijn genoemd, en de behandeling hierbij.

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Wat kunt u verwachten van de behandeling?
Het behandelprogramma duurt 10 weken en bestaat uit 4 groepsbehandelingen. Daarnaast heeft u een aantal persoonlijke afspraken met onder andere de fysiotherapeut en de casemanager. Het behandelprogramma is intensief en uw eigen inzet is belangrijk. Het is belangrijk dat u 10 weken lang bij alle therapieën aanwezig bent. In de folders  leest u hier meer over, deze vindt u onder de knop ‘folders’.

Meer informatie
Meer informatie over chronische pijn en wat u hierbij zelf kunt doen, vindt u op de website Pijn Alliantie in Nederland

 

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Pijnrevalidatie