• NL
 info

De afkorting CGT staat voor cognitieve gedragstherapie. Veel mensen met chronische pijn hebben negatieve gevoelens door de manier waarop ze tegen hun pijnklachten aankijken en er mee omgaan. CGT-behandeling reikt u de mogelijkheden aan om uw denken en doen te veranderen. U leert uw gewoontes en valkuilen herkennen. En u gaat begrijpen waarom uw pijnklachten chronisch zijn geworden. Op deze manier kunt u de neerwaartse spiraal waarin u zit, doorbreken.

Hoe kunt u zich voorbereiden op CGT?
Het is belangrijk dat u er voor open staat om uw vaste gewoonten te veranderen. U hoeft u niet voor te bereiden op de behandeling. Maar u zou bij u zelf eens kunnen nagaan of u iemand bent die geneigd is heel voorzichtig te doen om geen klachten te krijgen of iemand die tegen beter weten in doorgaat.

Wat kunt u verwachten na CGT?
Na de behandeling zijn uw gevoelens en gedachten over de pijn veranderd en heeft u uw vaste gedragingen aangepast. U heeft meer inzicht in uw valkuilen en bent in staat uw leven op een prettige manier in te richten. U bent beter in staat te herkennen wat uw lichaam aankan en traint uw lichaam om activiteiten te doen, soms op een andere manier dan u gewend was.

In Alkmaar is CGT-behandeling onderdeel van een groepsprogramma met meerdere onderdelen. Soms wordt voor een individueel programma gekozen. In Den Helder worden alleen individuele behandeltrajecten aangeboden.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: CGT: revalidatie bij langdurige pijnklachten