• NL
 ziektebeeld

Geen ziektebeelden gevonden.

 specialisme

Geen specialismen gevonden.

 info

Voor de meeste mensen zijn seksualiteit en intimiteit belangrijke thema’s in het leven. Aangeraakt worden, seksueel actief zijn en intimiteit zijn dingen waar velen plezier aan beleven. Dat is voor mensen met kanker niet anders. Alleen kan de ervaring door de ziekte, de behandeling en de gevolgen hiervan veranderen. Meer dan de helft van de mensen met kanker geeft aan dat seksualiteit en intimiteit door de ziekte ingewikkelder is geworden.

Kanker en seksualiteit
Kanker kan op verschillende manieren invloed hebben op uw seksualiteit en intimiteit. Hierbij kunnen lichamelijke, psychische en/of sociale gevolgen een rol spelen.

Wat kunt u doen?
Als u of u partner een probleem op seksueel gebied ervaart, is het belangrijk om dit serieus te nemen. Ga na waar de behoeften van u en uw partner liggen. Ook is het belangrijk om uzelf af te vragen of dit direct met de kanker te maken heeft of misschien met de verwerking hiervan. Meer tips leest u in de folder ‘Seksualiteit bij kanker’. Deze vindt u rechts in het menu ‘Folders’.

Poli seksuele gezondheid
Het oncologisch centrum heeft ook een poli seksuele gezondheid. Uw zorgverlener kan u, wanneer gewenst, doorverwijzen. Tijdens dit spreekuur heeft u een gesprek met een gespecialiseerd, verpleegkundig hulpverlener. Zij is gespecialiseerd in seksuele gezondheid. Eventueel kan dit gesprek samen met uw partner.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Seksuele problemen bij kanker