• NL
 info

Bij een borstvergroting vergroot en verstevigt een plastisch chirurg kleine en verslapte borsten (door zwangerschap of vermagering bijvoorbeeld). Via een snede onder de borst, in de oksel of op de rand van de tepelhof brengt de plastisch chirurg een siliconenprothese in. U wordt voor deze operatie één of meerdere dagen opgenomen.

Siliconen borstimplantaten
Heeft u siliconen borstimplantaten en maakt u zich zorgen over de risico’s? Of heeft u een afspraak met één van onze plastisch chirurgen hierover? Dan vragen wij u ter voorbereiding de folder ‘Siliconen borstimplantaten?’ te lezen. U vindt deze folder onder de knop ‘Folders’.

Ook adviseren wij u om:


Hoe bereidt u zich voor op een borstvergroting?
Houdt u rekening met de volgende voorbereiding op de ingreep:

  • het kan zijn dat u in overleg met uw anesthesioloog (tijdelijk) moet stoppen met bepaalde medicijnen als u die gebruikt
  • als u rookt, moet u hier minimaal zes weken voor de operatie mee stoppen


Welk resultaat kunt u verwachten?
Een borstvergroting is een veilige en betrouwbare operatie. Veel vrouwen zijn tevreden over het resultaat. Maar het is belangrijk dat u er rekening mee houdt dat:

  • u littekens houdt, ook al vallen ze nauwelijks op
  • we twee geheel gelijkvormige borsten en het uiteindelijke resultaat niet kunnen garanderen
  • siliconenprotheses slijten: als u na verloop van tijd klachten krijgt, kan het nodig zijn om ze te vervangen


Wat kunt u verwachten na de borstvergroting?
Na de operatie draagt u een stevige sportbeha zonder beugels. Als alles goed gaat, mag u na één tot drie dagen naar huis. Tot zes weken na de operatie mag u niet zwaar tillen, sporten of uw armen hoog optillen. U krijgt een afspraak mee voor controle op de polikliniek.

Vergoeding van borstvergroting
Een borstvergroting wordt doorgaans niet vergoed door de zorgverzekeraar. De plastisch chirurg geeft u een goed en eerlijk advies over een eventuele borstvergroting. Bij een operatie krijgt u van tevoren een opgave van de kosten.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Borstvergroting