• NL
 info

Bij een buikwandcorrectie verwijdert een plastisch chirurg overtollige huid en onderhuids vetweefsel. Ook kunnen verslapte buikspieren verstevigd worden. U wordt voor deze operatie meerdere dagen opgenomen.

Hoe bereidt u zich voor op een buikwandcorrectie?
Houdt u rekening met de volgende voorbereiding op de ingreep:

  • het kan zijn dat u in overleg met uw anesthesioloog (tijdelijk) moet stoppen met bepaalde medicijnen als u die gebruikt
  • als u rookt, moet u hier minimaal zes weken voor de operatie mee stoppen
  • als u te zwaar bent, adviseren wij u om voor de ingreep af te vallen: het resultaat is dan beter en de kans op infecties kleiner


Welk resultaat kunt u verwachten?
Houdt u er rekening mee dat uw buik wel platter wordt, maar een perfecte buik kunnen we niet garanderen. Ook laat de operatie littekens na die altijd enigszins zichtbaar blijven. Bovendien kan het zijn dat u tijdelijk of blijvend geen gevoel meer heeft in de huid onder de navel.

Wat kunt u verwachten na een buikwandcorrectie?
U draagt de eerste weken een korset om uw buik zodat de buikwand goed kan herstellen. Het totale herstel duurt ongeveer vier tot zes weken. U krijgt leefregels mee naar huis. U mag onder andere niet zwaar tillen en sporten.

Vergoeding van een buikwandcorrectie
Een buikwandcorrectie wordt soms gezien als een cosmetische ingreep en wordt dan niet vergoed door uw zorgverzekeraar. De plastisch chirurg geeft u van tevoren een opgave van de kosten.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Buikwandcorrectie