• NL
 ziektebeeld

Geen ziektebeelden gevonden.

 specialisme
 folders
Geen folders gevonden.
 info

Bij een facelift worden de plooien en rimpels van uw gezichtshuid en hals strakgetrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Een facelift wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Dit gebeurt poliklinisch of u wordt voor één dag opgenomen.

Hoe bereidt u zich voor op een facelift?
Houdt u rekening met volgende voorbereiding:

  • in overleg met een anesthesioloog stopt u (tijdelijk) met bepaalde medicijnen als u die gebruikt
  • als u rookt, moet u hier minimaal zes weken voor de operatie mee stoppen: roken is namelijk slecht voor goede wondgenezing


Wat kunt u verwachten na een facelift?
Uw gezicht en hals zijn na de operatie gezwollen en verkleurd. Dit duurt ongeveer twee weken. Over het algemeen heeft u niet veel pijn. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas na enkele weken zichtbaar. De ingreep heeft geen effect op de rimpels op het voorhoofd, rond de mond of de oogleden. Ook gaat het normale verouderingsproces van de huid gewoon door. Het effect van een facelift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar.

Vergoeding van een facelift
Een facelift wordt gezien als een cosmetische ingreep en wordt om de die reden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Na beoordeling door de plastisch chirurg krijgt u van tevoren een precieze opgave van de kosten.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Facelift