• NL
 info

Zo nodig verwijst uw medisch specialist u voor een renografie door naar de afdeling nucleaire geneeskunde. We onderzoeken de functie van de nieren met een radioactieve stof. Er zijn 2 soorten renografie:

  • renografie met Lasix: hierbij onderzoeken we hoe snel de nieren een radioactieve stof uit het bloed filteren en naar de blaas transporteren
  • renografie met captopril: hierbij onderzoeken we of hoge bloeddruk wordt veroorzaakt door een vernauwde nierslagader

Informatie
Meer informatie over uw onderzoek vindt u in de bijbehorende patiëntenfolder en in de volgende video:

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Renografie bij kinderen
We doen dit onderzoek ook bij kinderen. Het is belangrijk dat uw kind goed voorbereid aan het onderzoek begint. Meer informatie over het onderzoek vindt u in de folder ‘Renografie met Lasix bij kinderen’. Samen met uw kind kunt u ook het fotoverhaal over nucleair onderzoek met eenvoudige uitleg voor kinderen lezen en bekijken.

Geef door als u zwanger bent of borstvoeding geeft
Het is belangrijk dat u bij deze onderzoeken van tevoren doorgeeft of u zwanger bent of borstvoeding geeft. Dit kan van invloed zijn op de voorbereiding en op het wel of niet doorgaan van het onderzoek.

Bent u verhinderd?
Kunt u door ziekte of andere omstandigheden uw afspraak niet nakomen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij bestellen namelijk van tevoren radioactieve stof die nodig is voor uw onderzoek. In uw plaats kan dan mogelijk een andere patiënt geholpen worden. Als u dat wilt, kunt u meteen een nieuwe afspraak maken.

> Fotoverhaal over nucleair onderzoek bij kinderen
> Algemene informatie over nucleaire geneeskunde

Websites

Geen websites gevonden.

 Ziektebeelden
Geen ziektebeelden gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Renografie